9.12.2022. 11:29
0
Slavni glumac otkrio da je sa samo šest godina probao drogu: Dao mu je njegov otac
Američki glumac Robert Downey Jr otkrio je da je probao drogu kada mu je bilo samo šest godina. Njegov otac, redatelj Robert Downey Sr bio je prva osoba koja ga je upoznala s drogom. A to se dogodilo dok je on igrao poker sa svojim prijateljima u njihovu domu u New Yorku.

Robert Downey Jr prvi put drogu probao sa šest, postao ovisnik sa osam godina

Otac je vidio da šestogodišnji Robert uzima gutljaj bijeloga vina iz čaše i potom mu je čašu oduzeo i dao u ruku džoint te mu je rekao da radije povuče dim umjesto da pije alkohol. Ovaj događaj opisao je Downey Sr u jednom intervjuu.

“Sjedili smo u kući, pušili travu i igrali poker, a Robert me nekako čudno gledao. On je oduvijek promatrao ljude, čak i kao mali. I onda sam mu dao malo trave da proba umjesto da pije vino. Dao sam mu džoint i odjednom sam bio svjestan kakvu sam groznu pogrešku napravio. Dao sam mu malo trave kako bi se oraspoložio” – priznao je tada.

Veliki problemi sa drogom i alkoholom

Inače, Downey Jr je kasnije u životu imao velikih problema s drogom i alkoholom. A njegov je otac tek tada shvatio kakvu je pogrešku napravio kada je dao sinu drogu u tako osjetljivoj dobi. O svemu tome i o životu Roberta Downeyja Sr govori se u novom dokumentarcu na Netflixu, zvanom ‘Sr’.

Radi se o filmu za koji je zaslužan glumac te koji je nastao s ciljem da svijet što bolje zapamti redatelja. Downey Jr u filmu je tako govorio o svom djetinjstvu. A spominjao je i kako ga je otac redatelj tjerao da glumi u nekim parodijama koje je snimao. Glumac je otkrio i da se na drogu navukao sa samo osam godina. A i on sam tvrdi da je odrastao u porodici u kojoj su svi konzumirali drogu.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.