6.2.2023. 7:55
0
Omer Nadarević iz Bihaća poznatiji kao Omčo na dnevnoj bazi zaradi preko 20.000 eura: Cifre mjesečne zarade su mu nevjerovatne!
Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, nalazi se na prvom mjestu na Balkanu po broju pratilaca i pregleda na YouTubeu.

Omčo na istoimenom YouTube kanalu ima dva miliona i 92.000 pratilaca, pa je tako prestigao i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Ipak, ono što mnogima u regionu nije poznato jeste činjenica da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak šest miliona i 59.000 pretplatnika.

Sudeći prema platformi Socialblade, kao i onom što se može videti na Omčinom "stranom kanalu", Omčo je u poslednjih 30 dana imao skoro četiri milijarde pregleda - što ga stavlja u najgledanijih 100 kanala na YouTube u svijetu, a u kontekstu youtubera je u prvih pet. Tako se iza Omče nalazi i čuveni Pew Die Pie, koji u posljednjem mjesecu bilježi skoro duplo manje pregleda.

Prema podacima sa pomenute platforme Socialblade, koja uključuje širok spektar činjenica koje mogu uticati na YouTube zaradu, Omčo na svom drugom kanalu Fat TV mjesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara.

Da se Omčin uspjeh ne može osporiti, svojevremeno je potvrdio i Baka Prase, koji je u svom livestreamu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20.000 i 30.000 eura dnevno, što je i tačno, ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke Socialblada za kanale Omčo i Fat TV.

Fat TV

Omčo je prije tri godine pokrenuo u Sjedinjenim Američkim Državama kanal FatTV koji kako smo i naveli na početku teksta trenutno broji preko šest i po miliona subscribera. 

Pregleda na videima ima čak  5.711.178.677!

Najgledaniji klip mu nosi čak 262 miliona pregleda. 

U opisu samog kanala je navedeno da je kanal humorističnog karaktera, međutim, sadržaj koji se plasira na pomenutom kanalu je bliže bizarnom nego humorističnom. 


Prošle godine su dvojica svjetski poznatih youtubera Šveđanin Felix Kjællberg poznatiji kao PewDiePie i Amerikanac Ken Morrison koji vodi kanal na YouTubeu pod imenom CinnamonToastKen komentarisali sadržaj na navedenom kanalu. 

Nakon što je Ken pokazao Felixu samo isječak jednog od Omčinih videa, obojica su bila poprilično zbunjena.

"Nisam siguran je li ovo kanal namijenjen djeci?", kazao je Ken.

"Nadam se da nije", dodao je Felix u nevjerici.

Obojicu su iznenadili i milionski pregledi na videima, kao i malo dislajkova ispod snimaka.

Kad su ga čuli kako govori engleski, zapitali su se odakle je.

"Je li on iz Rumunije ili nešto tako... Definitivno je u pitanju neka istočnoevropska zemlja", kazao je Felix.

Kada su vidjeli da je navedena lokacija SAD, ostali su zatečeni.

U 17 minuta koliko dugo su razgovarali o kanalu FatTV, Ken i Felix su došli do istog zaključka.

"Obojica smo zbunjeni i mislimo da je ovo izmaklo kontroli. FatTV se mora zaustaviti pod svaku cijenu", zaključili su.

 
 

Statistika kanala

U zadnjih mjesec dana kanal Fat TV je zabilježio preko 84 miliona pregleda. U istom tom periodu dobio je 100 hiljada pratitelja.

Zarada od Fat TV-a

Od kanala Fat TV, Nadarević dnevno prosječno zaradi između 700 i 11,2 hiljade dolara. 

Prema stranici Socialblade, Omčo je u zadnjih mjesec dana zaradio između 21 hiljade i 337 hiljada dolara.

Sedmični prosjek zarade na kanalu Fat TV se kreće od 4,9 do 78,7 hiljada dolara. 

Procijenjena godišnja zarada, prema Socialbladeu, se kreće između 252.8 hiljada i 4 miliona dolara.

Zarada na kanalu Omčo

Prema procjenama iste stranice, na svom prvom i istoimenom kanalu Omčo godišnje zaradi između 43 i 690 hiljada dolara.

Na dnevnoj bazi je ta brojka između 120 i skoro 2 hiljade dolara, dok na sedmičnoj se kreće između 840 i 13,4 hiljade dolara.

Procjenjuje se da je Omčo zaradio u zadnjih 30 dana između 3,6 i 57,6 hiljade dolara.

(A. Balićevac)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.