24.2.2023. 12:53
1
Konačno otkriveno: "Bauštelac" iz BiH ne zaradi za preko deset mjeseci rada koliko za jedan sat zaradi najpoznatija žena na svijetu
Kim Kardashian predstavila je nedavno novu liniju kupaćih kostima svog modnog brenda Skims, bizarnom kampanjom uz "vanzemaljce".

Kampanje s vanzemaljskom tematikom privukla je pažnju, a od utorka je postala dostupna za kupovinu.

Kardashian je sama modelirala nekoliko kostima u užurbanoj kampanji koju je snimila rediteljica filma "Spring Breakers" Harmony Korine. Za kampanju je pozirala i Kardashian uz modele koji su imali maske vanzemanljaca.

U ponudi Skims Swim su jednodjelni i dvodjelni kostimu u jarkim bojama. Iako nećete moći da dodate njihove vanzemaljske maske u svoju košaricu, možete kupiti niz njihovih kupaćih kostima, od klasike kao što je trokutni topovi (38 USD) do zaokreta na tradicionalnim kupaćim kostimima kao što je majica s preklopima za plivanje (52 USD).



A kada je u pitanju pokrivanje na obali, Kardashian vam nudi nekoliko stilova koji su dvostruko korisni kao kupaći kostimi i svakodnevna odjeća. U ponudi možete naći sve mrežaste haljine dugih rukava (88 USD) i do haljina sa majicom za plivanje (88 dolara), suknja sa sarongom za plivanje (78 dolara) i Cover Up Cargo hlača (78 dolara).

Najpoznatija žena na svijetu

U kojem god "ćošku" svijeta živjeli, male su šanse da niste čuli za Kim Kardashian.

Danas beskrajno bogata, a nekada obična tinejdžerica koja se kućnim uratkom, reality showovima i poznanstvima popela do slave. 

Kim Kardashian vjerojatno je najpoznatija starleta i Instagram zvijezda današnjice, no nije uvijek tako bilo. 

Prvu je slavu okusila kao stilistica Paris Hilton, no u žižu javnosti upala je tek kada je 2007. godine "procurila" njena snimka seksa s tadašnjim dečkom. 

Iste te godine Kim i njena porodica počeli su snimati reality show "Keeping Up with the Karadashians", koji je postao fenomen popularne kulture. 

Keeping Up With The Kardashians' May Be Leaving, But The Family's Fortune  Is Here To Stay

Ljudi se nisu mogli zasititi avantura i svakodnevnice lagodnog života sestara Kardashian, pa je porodica od svoje televizijske popularnosti uspjela stvoriti pravo carstvo. Danas su sve sestre milionerke, a najmlađa Kylie je i milijarderka. 

346 miliona pratitelja 

Posljednjih godina Kim se usmjerila na promociju na društvenim mrežama, naročito na  Instagramu, pa se tako može pohvaliti sa 346 miliona pratitelja, što je svrstava u najpraćenije osobe današnjice. 

Svoje bogatstvo je dodatno povećala lanisranjem različitih linija proizvoda - od odjeće i šminke, pa sve do aplikacija za mobitele.

Časopis Vogue proglasio je Kim Kardashian kulturnim fenomenom, a smatra se i da je ona prva osoba kojoj je u potpunosti pošlo za rukom biti slavna samo zato što je slavna.

Godišnje Kim zaradi oko 70 miliona dolara samo od pojavljivanja na crvenim tepisima i televizijskim emisijama, a dodatnu medijsku pažnju donijele su joj i njene burne veze s mnogim slavnim muškarcima.

Prvi njen brak bio je davne 2000. godine kada je imala tek 19 godina. Pobjegla je od kuće s muzičkim producentom Damonom Thomasom, a razveli su se tri godine kasnije. 

Navodno je Damon Kardashianku zlostavljao psihički i fizički, a Kim je i sama priznala da je u trenutku udaje za njega bila pod utjecajem sintetičkih droga poput ekstazija te da je s njim bila samo zbog dobrog seksa. Naravno, raspadu braka kumovala je i njena afera s pjevačem Ray J-em, s kojim se počela viđati dok još nije bila razvedena. 

Ray J breaks his silence over the Kim Kardashian sex tape: 'She released it  like an album' | You
Ray J i Kim Kardashian

Nakon što je 2007. procurila kultna snimka seksa s Ray J-em, Kim je negativni publicitet preokrenula u svoju korist i postala zvijezda preko noći. 2011. godine se udala za košarkaša Krisa Humphriesa, a razveli su se nakon samo 72 dana braka.

Kim Kardashian, Kris Humphries: Relationship Timeline
Kris Humphries i Kim

Mnogi misle da je taj brzopotezni brak bio tek PR trik kojim se javnost dodatno zapalila za reality show Kardashianovih. Naime, u showu su se detaljno mogle pratiti apsolutno sve pripreme tog vjenčanja. Na takve je navode Kim odgovorila sudskim tužbama, koje su završile nagodbama, a mnogi su do danas uvjereni kako je taj brak bio tek namještena ljubavna priča osmišljena kako bi se zaradili silni milioni. 

U aprilu 2012. Kim je počela hodati s reperom Kanyeom Westom, s kojim je u sretnom braku sve do danas. Par se vjenčao 2014. godine, a zajedno su dobili četvero djece. Kim se suočila s dvije vrlo teške trudnoće, zbog čega su joj liječnici savjetovali da više ne rađa. Tako je drugo dvoje djece dobila uz pomoć surogat-majke. 

Kim Kardashian and Kanye West's Relationship Timeline
Kim i Kanye West

Bogata, lijepa i sretno zaljubljena, Kim nikada nije bolje izgledala niti je zračila s toliko samozadovoljstva kao što je to slučaj danas. Ova starleta dokaz je da se uz dobru logistiku sve može postići, pa čak i postati nevjerojatno popularan na račun - baš ničega. 

Neto bogatstvo Kim Kardashian trenutno se procjenjuje na 1,8 milijardi dolara.

Procjena zarade

Godišnji prihod Kardashian varira ovisno o njenim projektima i brendovima. Uz to, ona u prosjeku zarađuje 80 miliona dolara godišnje. To uključuje njene isplate za njene reality TV emisije, kao i njene mirise, kozmetiku, društvene medije, linije odjeće, mobilne aplikacije i druge pothvate.

Ako pogledamo njenu godišnju plaću od 80 miliona dolara, ona zarađuje 6.666.666,66 dolara mjesečno. 

Još jednom koristeći brojku od 80 miliona dolara godišnje plaće, Kardashian zarađuje procijenjenih 1.538.461,53 dolara sedmično.

Uz pretpostavku da Kardashian opet zarađuje 80 miliona dolara godišnje i da ima 365 dana u godini, Kim zarađuje oko 219.028,06 dolara svaki dan.

Na istu cifru, prosječno zaradi 9126,16 dolara po satu. Poređenja radi, isplaćena neto plaća u decembru 2022. godini, prema podacima Agencije za statistiku BiH, bila je 857 KM u građevinarstvu. Dakle, građevinac prostom računicom mora raditi nepunih 11 mjeseci da bi dostigao cifru koju starleta zaradi po satu.

Kardashian zarađuje oko 152,10 dolara po minuti idući prema procijenjenoj godišnjoj pomenutoj plaći. 

Kardashian svake sekunde zaradi sjajnih 2,53 dolara. 

(A. Balićevac)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.