16.3.2023. 15:11
0
Predsjednica Akademije: Smith može dobiti svog Oscara s ugraviranim imenom
Will Smith je prošle godine osvojio Oscara nakon što je ošamario komičara Chrisa Rocka. Tradicionalno, dobitnici Oscara dobivaju personalizirani zlatni kipić s imenom koje ugraviraju na Balu guvernera nakon završetka ceremonije.

Smith nikada nije stigao na Bal guvernera, tako da njegov Oscar ne nosi njegovo ime i čast koju je dobio. Međutim, još uvijek može dobiti pločicu s imenom.

Janet Yang, predsjednica Akademije filmskih umjetnosti i nauka, rekla je za The Hollywood Reporter da Smith još uvijek može dobiti Oscara bez obzira na incident.

Nakon kontroverze na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara, Akademija filmske umjetnosti i nauka zabranila je glumcu prisustvovanje svim događajima Akademije na deset godina. Ipak, Yang je rekla da bi, budući da je Smith legitimno osvojio nagradu, trebao staviti tu pločicu s imenom na nagradu, prenosi Black Enterprise.

“Zaslužio je Oscara. Trebao bi imati ugravirano svoje ime. Ne znam treba li on lično doći, ali da, možemo se dogovoriti”, rekla je Yang.

Podsjetimo kako je izvršni direktor Akademije govorio o ovom slučaju:

“Zbog prošlogodišnjeg incidenta otvorili smo svoje umove prema mnogim stvarima koje se mogu dogoditi na Oscarima. Imamo cijeli krizni tim. To je nešto što nikada dosad nismo imali. I mnogo spremnih planova za razne moguće scenarije. Nadamo da će tim biti spreman za bilo šta u slučaju da se nešto dogodi”, rekao je za Time Bill Kramer.


(Admir O.)

Will Smith
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.