20.3.2023. 16:44
0
Medijski tajkun Rupert Murdoch se u 92. godini ženi peti put za 22 godine mlađu bivšu policajku
Medijski tajkun Rupert Murdoch najavio je zaruke sa svojom partnericom Ann Lesley Smith, bivšom policajkom.

Murdoch (92) i gospođa Smith (66) upoznali su se u septembru na događaju u njegovom vinogradu u Kaliforniji.

Biznismen je za New York Post, jednu od njegovih publikacija, rekao: “Strahovao sam da se zaljubim – ali znao sam da će mi ovo biti posljednje. Bolje da bude. Sretan sam.”

Rastao se sa četvrtom suprugom Jerry Hall prošle godine.

Murdoch je dodao da je zaprosio gospođu Smith na Dan Svetog Patrika, ističući da je on “jedna četvrtina Irac” i da je bio “veoma nervozan”.

Pokojni suprug gospođe Smith bio je Chester Smith, kantri pjevač i direktor radija i televizije.

“Za nas oboje je to Božji dar. Upoznali smo se prošlog septembra”, rekla je ona za New York Post.

“Ja sam udovica od 14 godina. Kao i Rupert, moj muž je bio biznismen… Tako da govorim Rupertov jezik. Dijelimo ista uvjerenja.”

Murdoch, koji ima šestero djece iz prva tri braka, dodao je: “Oboje se radujemo što ćemo drugu polovinu života provesti zajedno.”

Vjenčanje će se održati krajem ljeta, a par će provesti vrijeme između Kalifornije, Montane, New Yorka i Velike Britanije.

Rupert Murdoch je ranije bio oženjen australijskom stjuardesom Patriciom Booker, novinarkom Annom Mann rođenom u Škotskoj i poduzetnicom Wendi Deng porijeklom iz Kine.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.