8.4.2023. 17:20
0
Jackie Chan slavi 69. rođendan: Njegova supruga se krije, a vanbračnu kćer nikad nije upoznao
Jedan od omiljenih junaka akcijskih filmova, Jackie Chan danas slavi 69. rođendan.

Hongkonšku zvijezdu publika je upoznala kroz franšizu ‘Gas do daske’, komedije ‘Špijun iz komšiluka i ‘Ko sam ja?’ te niz drugih filmova. Majstor je kineskih borilačkih vještina u koje spada kung fu, japanskog džuda te korejskih taekwondoa i hapkidoa. 

Jackie je slovi za odličnog akrobata i godine ne utječu na njegovu pokretljivost, a poznato je da za razliku većine njegovih kolege glumaca, ne želi koristiti kaskadere u opasnim scenama.

Kada je riječ o njegovom privatnom životu, otac mu je bio kuhar, a majka spremačica. Chan tada nije mogao boraviti s njim u Canberri pa je 10 godina boravio u internatu u Tsim Sha Tsiju. Ondje je naučio sve što mu je trebalo za uloge koje je poslije i ostvario. Svladao je sve akrobatske vještine.

Inače, Jackie je od 1982. u braku s bivšom tajvanskom glumicom Lin Feng-Jiao (69) koju nikad ne viđamo u javnosti, a s kojom je dobio sina Jayceea Chana (40) koji se bavi pjevanjem.
Zanimljivo je da je majstor borilačkih vještina dobio u novembru 1999. kćer Ettu Ng Chok Lam s hongkonškom glumicom Elaine Ng Yi-Lei (50).

Elaine je objavila da je trudna i krenula su nagađanja o aferi s Jackiejem, a ubrzo je potvrdila da je on otac njezinog djeteta. Ubrzo je glumac priznao da je ‘počinio samo grešku koju čine mnogi ljudi u svijetu’.

Upravo je zbog izvanbračne kćeri Jackie bio posljednjih godina u centru pažnje. Ona je objavila video na YouTubeu u kojem je govorila o tome kako je postala beskućnica. Razlog tome bila je njezina veza s djevojkom Andi Autum s kojom je spavala ispod mosta.

Porodica i roditelji tada joj nisu željeli pomoći, objasnila je Etta koja s ocem nikada nije uspostavila kontakt. Hanova kći je tada krivila svoje homofobne roditelje za situaciju u kojoj se našla i objasnila je kako je živjela u strahu da će je roditelji rastaviti od njezine djevojke.

Prošle godine se oglasila i njezina majka Elaine i napala indirektno Jackieja optužujući da koristi nju i njihovu kćer za publicitet. Napisala je na društvenoj mreži da ‘određeni netko stalno priča da dijete uzima njegov novac, a onda mijenja priču i govori da nikad nije davao kćeri novac.

Trenutno se Jackievo bogatstvo procjenjuje na 400 miliona dolara i među najbogatijim je glumcima na svijetu, navodi Story.hr, prenosi magazin Azra. 



(A.R.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.