13.4.2023. 12:10
0
Dua Lipa o životu u Prištini: Na Kosovu su škole mnogo bolje nego u Londonu
FOTO: Jacopo Raule
Dua Lipa je dala novi intervju u kojem je pričala o tome kako je napustila London da bi se s roditeljima vratila u Prištinu.

“Učila sam nauku, biologiju, matematiku, na drugom jeziku. Matematika i nauka su na mnogo višem nivou na Kosovu nego u Londonu. Na Kosovu djeca kreću u školu kasnije, ja sam bila najmlađa u razredu, morala sam da se adaptiram, iako sam znala jezik. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem, par godina sam podizala ocjene i onda sam, taman kada sam ih sustigla, sa 15 godina napustila školu i vratila se u London”, rekla je Dua Lipa, prenosi N1. 

Tada je krenula da radi na svojoj muzičkoj karijeri i nekoliko godina kasnije, postala je planetarna pop senzacija.

Zvijezda je rođena u Londonu 1995. godine u porodici kosovskih Albanaca, a nakratko se vratila na Kosovo kao tinejdžerka, prenosi Nova.rs.

Albanski predsjednik Bajram Begaj rekao je da je Lipa učinila zemlju ponosnom svojom globalnom karijerom i angažovanjem u važnim društvenim ciljevima.

Dua Lipa je inače počasna građanka Kosova. Više puta je pričala o tome koliko je ponosna na svoje korijene, a godinama unazad se zalaže za nezavisnost Kosova, prenosi N1. 


(A.R.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.