18.10.2023. 22:14
0
Đuro o ratu na Bliskom istoku: Ne morate u svakom ratu navijati, nije to sport
FOTO: N1
Bosanskohercegovački glumac i reditelj Branko Đurić Đuro jedna je od mnogih osoba iz svijeta showbiza koja nije nijema na sukob na Bliskom istoku. Popularni Đuro na društvenoj mreži Facebook danima se oglašava u vezi sa ratom između Izraela i Hamasa.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden danas je boravio u Izraelu kako bi pružio bezuslovnu podršku i savezništvo ovoj zemlji.

Sarajevski glumac se zapitao “da mi je samo znati kako se Ameri odluče kada će pomagati onima koji se brane, a kada onima koji napadaju” vjerovatno se referirajući na podršku SAD-a Ukrajini koja je žrtva ruske agresije, ali i podršku Izraelu koji neselektivno napada civilne infrastrukture u Gazi u odmazdi na Hamasov napad.



Đuro je nekoliko dana ranije poručio da ne moramo u svakom ratu imati favorite.

“Ljudi, samo da vas podsjetim. Ne morate u svakom ratu imati svog favorita za kog navijate. Nije to sport. Tu nema pravila, sudija, ferpleja, jednakih uslova za obje ekipe … Tu se gine, tu stradaju i oni koji ne žele da učestvuju. I nije sve onako kako gledate na vašem TV-u. I nisu jedni dobri, a drugi loši. Svi imaju svoje loše i svoje dobre. Navijajte za mir, za prekid rata, da prestanu ljudi ginuti, a ne da ‘naši’ pobiju ‘njihove'”, naveo je bh. glumac i reditelj u postu koji je ima skoro 10.000 “like-ova”, prenosi N1.



(Elmedina H.)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.