23.7.2024. 17:06
0
Ispovijest Elona Muska: "Prevarili su me, moj sin postao je žena..."
FOTO: screenshot
Elon Musk, vlasnik Tesle i SpaceXa, rekao je u intervjuu dr. Jordanu B. Petersonu da je „prevaren“ da dozvoli jednom od svojih sinova da se podvrgne procedurama promjene spola, rekavši da je njegovo dijete "ubio woke virus".

Tokom jednog segmenta intervjua Peterson i Elon Musk su razgovarali o djeci koja su „na meti ljekara koji se bave pitanjima roda i promjene spola“, pri čemu su obojica izrazila mišljenje da je ova procedura „zla“, prenosi Daily Wire.

Musk je nazvao „brigu za rodnu afirmaciju“ – „užasnim eufemizmom“.

Woke je politički sleng nastao iz afroameričkog izgovora engleskog jezika. Prvenstveno je značio podizanje svijesti (budnost, engl. awake) prema raznim rasnim predrasudama i diskriminaciji.



Od 2020. godine pod ovim pridjevom podrazumijeva se svijest o društvenim nejednakostima kao što su rasna nepravda, seksizam i uskraćivanje LGBTQ+ prava.

Woke se također koristi kao skraćenica za neke ideje američke ljevice koje uključuju politiku identiteta i socijalnu pravdu.

„To je zapravo sakaćenje i sterilizacija djece. To je zlo. (U te procedure) uvodite djecu koja su mnogo mlada da bi mogla da daju svoj pristanak“, rekao je Musk.

Dodao je da je „veoma moguće da odrasli manipulišu djecom koja imaju stvarnu krizu identiteta da povjeruju da su pogrešnog spola“.

Na pitanje zašto ističe ovo kao problem, Musk je odgovorio da ima sina Xaviera, koji se borio sa rodnom disforijom i koji se sada identifikuje kao djevojčica.

„Pa, desilo se jednom od mojih starijih dječaka. U suštini sam bio prevaren da potpišem dokumenta za jednog od mojih starijih dječaka, Xaviera. Ovo je bilo prije nego što sam shvatio šta se dešava, a istovremeno smo prolazili kroz COVID, tako da je bilo dosta zabune. I rečeno mi je da bi Xavier mogao da izvrši samoubistvo“, rekao je Musk.

Peterson je onda tvrdio da je to „laž od samog početka“.

„Nijedan pouzdan kliničar nikada neće vjerovati u to. Nikada nije bilo dokaza za to, a također, ako postoji veća stopa samoubistava, razlog su depresija i anksioznost, a ne rodna disforija. I svaki kliničar to također zna, i previše su kukavice da izađu (u javnost) i to kažu“, tvrdi Peterson.

Musk je kazao da „ljudi koji ovo promovišu treba da odu u zatvor“.

„Bio sam prevaren da to uradim. Nije mi objašnjeno da su blokatori puberteta zapravo samo lijekovi za sterilizaciju. Izgubio sam sina, u suštini. Oni to zovu ‘mrtvim imenom’ s razlogom. Razlog zbog kojeg to zovu ‘mrtvo ime’ je taj što je vaš sin mrtav, tako da je moj sin, Xavier, mrtav, ubijen od woke virusa“, rekao je Musk, koji rijetko govori o svojoj djeci.

Pod „mrtvim imenom“ podrazumijeva se ime koje je osoba nekada imala, dobila po rođenju, prije nego što je počela da se drugačije identifikuje i odabrala drugo ime.

Musk je potom rekao kako se „zakleo da će uništiti woke virus“ nakon onog što mu se desilo.

„I napredujemo“, kazao je on.

Da to ne misli samo riječima, Musk je pokazao prošle sedmice kada je kazao kako će preseliti sjedište dvije svoje najistaknutije kompanije, raketne kompanije SpaceX i platforme društvenih medija X, iz Кalifornije u Teksas.

Razlog su nedavni zakoni koje je usvojila Kalifornija – posebno novi zakona koji sprečava škole da donose pravila kojim je osoblje obavezno da bilo kome, uključujući roditelje, saopšti informacije o rodnom identitetu djeteta, piše BBC.

To bi značilo da ukoliko se dijete u školi požali da osjeća da njegov biološki spol i rod nisu u saglasju, roditelji neće biti obaviješteni.

Portparol guvernera rekao je da zakon osigurava „bezbjednost djece dok istovremeno štiti važnu ulogu roditelja“.

Musk je to nazvao „posljednjom kapi koja je prelila čašu“ u objavi na svojoj platformi društvenih medija.

Milijarder je prethodno preselio Teslino sjedište u Teksas 2021. godine.

Pitanje šta škole treba da kažu roditeljima o rodnim identitetima njihove djece postalo je glavna tema debate u SAD-u.

Zagovornici LGBTQ-a kažu da učenici imaju pravo na privatnost, ali drugi tvrde da roditelji imaju pravo da znaju šta se dešava sa njihovom djecom.

Musk sa svojom prvom suprugom Justine Musk ima petoro žive djece. Jedno od njhove djece, Xavier, promijenio je ime u Vivian Jenna Wilson, u skladu sa svojim rodnim identitetom, prekinuvši pravne veze sa ocem 2022. godine, uz izjavu da ne želi da „bude u srodstvu sa biološkim ocem na bilo koji način“.

 

elon Musk
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.