2.11.2015. 11:02
0
Zatvoren Beogradski sajam knjiga
Simboličnom predajom "Otvorene knjige" ovogodišnjeg počasnog gosta Rusije sljedećoj zemlji partneru, Iranu, u nedjelju navečer završen je jubilarni 60. Beogradski sajam knjiga, koji je po broju posjetitelja - ukupno više od 180.000 ljudi - oborio dosadašnje rekorde, a prošlogodišnji nadmašio za oko 20.000.

Pod sloganom "Što bi bilo da nije bilo" ovogodišnji je sajam okupio ukupno 943 sudionika, a nakladnici iz Hrvatske bili su, kao i lani, okupljeni u Zajednici izdavača i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori koja broji 180 članova, uz prvi nastup zagrebačke "Frakture".

Na beogradskom su sajmu nastupili Medicinska naklada, Meandar, Kruzak, DAF, Shira, Vegor, Nova stvarnost, Kršćanska sadašnjost, Leo komerc, Ibis grafika, te neki od članova iz podgrupacije dječje naklade.

Po riječima tajnika Zajednice Marka Gjelduma, s Beogradskim sajmom knjiga dogovoreno je potpisivanje sporazuma o razmjeni izlagačkog prostora između Beogradskog sajma knjiga i zagrebačkog Interlibera.

Na ovogodišnjem sajmu beogradski mediji naročitu su pozornost posvetili premijernom nastupu zagrebačke nakladničke kuće "Frakture", naglašavajući da je već proglašena za najboljeg stranog nakladnika na ovogodišnjem sajmu knjiga u Londonu.

Istodobno, kako je navela agencija Tanjug, najljepše riječi pohvale organizatori su dobili upravo od "Frakture", a zagrebački su nakladnici istaknuli kako su "iznenađeni ljubaznošću, dobrom organizacijom i izuzetnim posjetom" jer su svi informativni punktovi znali uputiti zainteresirane posjetitelje na njihov štand.

“Hrvatskog nakladnika impresionirala je veličina sajma i masovnost posjeta, do te mjere da su već sada najavili da će svakako doći iduće godine", navodi Tanjug.

Ove su godine, po procjeni književnih kritičara i analitičara, uz standardnu knjižarsku ponudu i potražnju na sajmu veliku pozornost izazvale primjenjena psihologija, poslovne, a poglavito marketinške knjige.

"Moramo biti zadovoljni i nadamo se da smo pridonijeli kulturi knjige", poručio je predsjednik Upravnog odbora Sajma knjiga Zoran Avramović.

Jubilarni 60. Beogradski sajam knjiga čiji je zemlja partner bila Rusija pratilo je oko 1.000 akreditiranih novinara iz Srbije, regije i zemalja sudionica, a sljedeća zemlja počasni gost bit će Iran.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.