9.11.2015. 14:01
0
Iz štampe izašla knjiga „Magarac koji nije volio samar i druge priče” Amira Talića
Knjiga "Magarac koji nije volio samar i druge priče" književnika Amira Talića iz Sanskog Mosta izašla je iz štampe u izdanju sarajevskog "Futur arta".

Ova knjiga je prvi autorov pokušaj objedinjavanja bogatog pripovjedačkog opusa nastalog na temeljima isto tako bogatog životnog iskustva, u rasponu od sretnog djetinjstva pa sve do novijeg, tragičnog vremena rata.

- Bez obzira na vremenski period dešavanja, skoro opsesivan rad na detaljima je onaj specifikum koji daje majstorsku notu njegovim pričama i na taj način doprinosi uvjerljivoj i objektivnoj realnosti - navodi se u saopćenju "Futur arta".

Posebna vrijednost ove knjige, koja okuplja nagrađene priče na konkursima širom bivše Jugoslavije, u tome je što autor u njoj afirmira bogatu prošlost, tradiciju i ljepote njegovog rodnog kraja, Sanskog Mosta, i šire.      

Recenzenti su bh. književnici Bojan Bogdanović i Mustafa Smajlović.

Amir Talić je rođen u Šehovcima kraj Sanskog Mosta prije 62 godine. Autor je dvadesetak knjiga proze i poezije. Član je Društva novinara BiH i Društva pisaca BiH. Za književni rad dobio je nekoliko značajnih nagrada i priznanja.

Za knjigu poezije "Na ručku kod Obame" dobio je Godišnju nagradu Društva pisaca BiH za 2012. godinu, što je najznačajnija nagrada za književnost u BiH. Zastupljen je u više Izbora i Antologija za poeziju, a pjesme su mu prevođene na slovenački, njemački, švedski, francuski, ruski, engleski, italijanski, finski, katalonski, mađarski, arapski i albanski jezik.

Od 2008. godine radi kao animator kulture u Narodnoj biblioteci Sanski Most.

 (FENA)

 
Amir Talic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.