19.11.2015. 9:56
0
Na Festivalu TIFBU odigrana predstava “Igra istine” bugojanskog teatra “Fedra”
U okviru Festivala TIFBU sinoć je u Kulturno-sportskom centru Bugojno odigrana predstava “Igra istine” autora i reditelja Vahida Durakovića.

-Predstava govori o zajedničkom djetinjstvu trojice braće koji se, kako odrastaju, sve više udaljavaju jedan od drugog. Prvi postaje kapitalist, drugi umjetnik, a treći vjernik. Ovo je jedna savremena priča o komunikaciji ljudi, stalno praćenoj laži koja, ukoliko se ne suzbije na vrijeme, može proizvesti velike probleme - kazao je Duraković.

Ističe da je jedna od glavnih poruka predstave “da laž ne može donijeti ništa dobro ni čovjeku, ni društvu”.

Za tekst predstave “Igra istine” Vahid Duraković je 2011. osvojio treću nagradu Dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1.

U predstavi igraju dugogodišnji članovi Teatra “Fedra” Sanel Ugarak, Suad Velagić, Jusuf Hozić Caci i Samir Nuhić. 

U okviru festivala TIFBU poklonici pozorišne umjetnosti iz Bugojna moći će pogledati  14 pozorišnih predstava pozorišta iz BiH i zemalja okruženja.

(FENA) 
(Foto: Bug.ba)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.