11.2.2016. 20:54
0
U Tuzli otvorena Međunarodna izložba savremene fotografije
U Galeriji Foto kino kluba "Tuzla" večeras je otvorena Međunarodna kružna izložba moderne fotografije "DPW Circuit".

Riječ je o nagrađenim radovima majstora fotografije iz cijelog svijeta koje je odabrao i nagradio žiri foto-klubova iz Crne Gore, Srbije i BiH.

- Izloženo je 50 nagrađenih vrhunskih umjetničkih fotografija autora iz blizu 50 zemalja sa pet kontinenata. Izbor su izvršili članovi žirija Tuzle, Kotora i Novog Sada. Na konkursu je stiglo blizu 6.000 fotografija, a mi smo izložili samo one koje su nagrađene - kazala je producentica izložbe Gabrijela Andrejaš.

Ovo je peta kružna izložba spomenutih fotografija i svaka od njih imala je određenu temu koju su autori morali zadovoljiti svojih fotografijama.

Do sada su radove svjetskih majstora fotografije imali priliku vidjeti ljubitelji ove vrste umjetnosti iz Kule, Novog Sada, Aleksinca, Kotora i Tuzle.

- Svaka fotografija je pretvorena u priču, bilo da je riječ o aktu, borcu u ringu ili liku starca i drugima, što izložbi daje pečat vrhunskog umjetničkog događaja - kazao je, između ostalog, novinar i književnik Zlatko Dukić koji je otvorio izložbu.

Najveći broj radova potiče od majstora fotografije iz azijskih država, počev od Kine, Singapura, Omana, Vijetnama, zatim evropskih iz Belgije, Norveške, Mađarske, Rusije, pa sve do SAD-a i Kanade. Zanimljivo je da među izloženim radovima nema autora iz BiH i zemalja okruženja.

Izložba u galeriji Foto kino kluba "Tuzla" bit će otvorena do 26. februara.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.