11.3.2016. 11:03
0
Knjige Ljubice Ostojić i Valerije Skrinjar-Tvrz nominirane za "Malog princa"
Knjige "Najdalja zvijezda do koje se voli" autorice Ljubice Ostojić i "Kamenčić skitnica" autorice Valerije Skrinjar-Tvrz, koje su izašle prošle godine u izdanju IK "Bosanska riječ“ Tuzla, nominirane su kao predstavnici BiH za nagradu "Mali princ“ za najbolju dječiju knjigu u regionu.

Selektori za BiH Ibrahim Kajan i selektorica za Crnu Goru Svetlana Kalezić-Radonjić saopćili su svoje odluke o nominacijama organizatoru festivala "Vezeni most 2016", saopćeno je iz Društva prijatelja knjige.

Iz Crne Gore za ovo priznanje konkurišu knjige "Modra planina", koju je napisala Dragana Kršenković-Brković, a izdao "Kreativni centar“ Beograd i knjiga "Krtica i Sunce" autora Ilije Nikčevića, u izdanju Centra za društvenu akciju i edukaciju iz Nikšića.

Ovih dana se očekuju i odluke selektorice za Hrvatsku Marine Gabelica i selektorice za Srbiju Zorane Opačić.

Pripreme za ovogodišnji Međunarodni dječiji festival "Vezeni most“, koji će biti održan od 25. do 29. oktobra, već traju. U pripremi su brojni programski sadržaji, a uskoro će biti raspisan i literarni konkurs za osnovce.

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.