16.3.2016. 21:37
0
Članovi UO podnijeli ostavke zbog instrukcije Ministarstva: Mario Drmać je dobro radio
Mario Drmać više nije vršilac dužnosti direktora Pozorišta mladih u Sarajevu. Ova vijest uzburkala je danas kulturnu scenu u Sarajevu.

Upravni odbor htio je Drmaću produžiti mandat, ali je Ministarstvo kulture Kantona Sarajevo na čijem je čelu Mirvad Kurić, izdalo instrukcija da mu ne može biti produžen mandat i da će na tu funkciju biti imenovana druga osoba iz ovog pozorišta, piše Patria. 

Sa instrukcijom Ministarstva nisu se složila tri člana Upravnog odbora. Ostavke na članstvo podnijeli su predsjednica Meliha Forić, članovi Semir Dizdarević i Senad Višnjić. 

- Odluka o smjeni Drmaća nije donesena na večerašnjoj sjednici. Prema pravilima, odluku donosi UO uz prethodnu saglasnost Ministarstva. Naš prijedlog je bio da produžimo saradnju sa Drmaćem, zbog sposobnosti i pozitivnih rezultata koje je pokazao u proteklih šest mjeseci, ali smo dobili informaciju da u Ministarstvu nisu saglasni da mu se produži mandat i da će biti imenovan neko drugi. Takvo što jednostavno nije u skladu sa našom savješću i nas troje odlučili smo da damo ostavke, rekla je za Patriju Meliha Forić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.