29.3.2016. 11:20
0
Premijera predstave „Stanja šoka“ na sceni SARTR-A
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra ponovo se izvodi predstava „Stanja šoka“. Termini igranja su četvrtak 07., petak 08. i subota 09. april s početkom u 20h.
Predstava je rađena prema tekstu Sama Sheparda koja je ujedno i pozorišni rediteljski debi mlade rediteljice Mirne Dizdarević.  U predstavi igraju Izudin Bajrović, Adnan Hasković, Maja Salkić, Snežana Bogićević i Jasenko Pašić. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Adisa Vatreš-Selimović i kostimografiju Lejla Graho, dok muziku komponiraju Nedim Zlatar i Leo Šarić, a scenski pokret Emir Fejzić.   

Predstava je rađena po tekstu Sam Shepard-a u kojem se autor bavi društvom i traumama koje su u svima nama, otvara pitanja o besmislu ratovanja i njegovim posljedicama na pojedinca i društvo u cjelini, te nas suočava sa stanjima šoka duboko ukorjenjenih u našim životima, koji nas grče svakodnevno, mijenjaju naš identitet a da toga nismo ni svjesni.

"Raditi prvu predstavu kao mlada rediteljica u BiH i u teatru kakav je SARTR je apsolutna privilegija i čast. Okružena sam ekipom profesionalaca i istinskim zaljubljenicima teatra. Shepardov komad “Stanja Šoka ” je komad koji pripada Sarajevskom ratnom teatru. Radi se o ozbiljnom tekstu u kojem gledamo čitavo jedno društvo koje je u mentalnom rovu iz kojeg ne može da izađe. Postajemo taoci samih sebe i nalazimo se u traumatskom stanju koje kulja u nama i svaki čas čeka da eksplodira. S obzirom da je ovo moja prva predstava, veliki je izazov kada dobijete povjerenje iskusnih i izvrsnih glumaca, ali i čitavog autorskog tima koji zaista daje sve od sebe da kreira predstavu koja će se ticati svih nas." - Mirna Dizdarević, rediteljica predstave "Stanja šoka"
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.