14.4.2016. 21:14
0
U Turskom kulturnom centru Yunus Emre izabrani najbolji likovni radovni učenika osnovnih škola u BiH
Ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay, koji je prisustvovao odabiru najboljih radova, kazao je da su radovi koje je imao priliku vidjeti vrlo lijepi i zanimljivi.

U Turskom kulturnom centru Yunus Emre u Sarajevu u četvrtak su izabrani najbolji likovni radovni učenika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini na temu "Običaji Bosne i Hercegovina i Turske", javlja Anadolu Agency (AA). 

Komisija koju su činili ugledni slikari i kipari iz BiH od ukupno 200 radova koji su pristigli iz cijele BiH izabrala je pet najboljih. 

Autori pet nagrađenih radova su: Grizić Almedin, učenik 5. razreda iz Novog Travnika, Dženana Šćuk, 7. razred, iz Jablanice, Avdić Denis, učenik 5. razreda iz Jablanice, Amel Čusto, učenik 6. razreda iz Blagaja, Minela Rodić, učenica 5. razreda iz Novog Travnika i Amina Karahmet, učenica 6. razreda iz Kiseljaka. 

Ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginay, koji je prisustvovao odabiru najboljih radova, kazao je da su radovi koje je imao priliku vidjeti vrlo lijepi i zanimljivi.

"Prošle godine smo organizovali isto takmičenje i privuklo je mnogo pažnje. Na takmičenju su učestvovali učenici koji uče turski kao drugi strani jezik. Stigli su vrlo lijepi radovi. Izabrali smo najbolje. Ovo je svakako veoma lijep događaj. Ove godine tema je običaji u BiH i Turskoj. Učenici su u radovima pokazali kako oni vide običaje u ove dvije zemlje", rekao je Erginay. 

Zamjenik direktora Instituta Yunus Emre Ebubekir Ceylan je istakao kako su učenici na likovnim radovima prikazali na vrlo kreativan način običaje u Turskoj i BiH. 

"Ove godine smo u okviru proslave Dana djeteta koja će se 23. aprila održati u Zenici organizovali i takmičenje u likovnim radovima. Vidjeli smo fotografije na kojima je prikazana kultura Turske i BiH. Ovi radovi pokazuju sličnosti između kultura ove dvije zemlje", kazao je Ceylan. 

Nagrade "mladim umjetnicima" najboljih radova će biti uručene tokom Dječijeg festivala koji će se 20. aprila održati u Zenici. 

Ove godine na takmičenje je pristiglo preko 200 likovnih radova učenika iz oko 100 osnovnih škola iz cijele BiH. 

Inače, ovo je drugo po redu takmičenje u likovnim radovima za učenike koji turski uče kao drugi strani jezik, a koje se održava u organizaciji Turskog kulturnog centra Yunus Emre u Sarajevu.

 
(Anadolu Agency)
BiHTurska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.