22.9.2016. 12:22
0
Predstava „Bosanska kraljica“ otvara Festival premijera u Teatru Kabare Tuzla
Sve je spremno za Festival premijera u Teatru Kabare Tuzla. Festival će u petak otvoriti predstava „Bosanska kraljica“, s početkom u 19:30 sati, u kojoj igra glumica Ivana Milosavljević. Predstava oživljava legendu - uprizorava lik Katarine Kosače Kotromanić, žene koja je ostavila neizbrisiv trag u bosanskoj historiji, kulturi i tradiciji.

Glumica kroz etno kabare legendu i Oratorijum u monodramskoj formi publici prenosi emocije žene koja se uprkos tragediji i činjenici da je morala napustiti svoju zemlju pred najezdom osvajača, i do kraja života se borila za očuvanje kraljevstva, svoj narod i  svoju zemlju. Priča je živa i aktualna i nakon 600 godina. 

Mentorstvo i režija: Vlado Kerošević, komentorstvo Jasmina Čelebić Tanović.

Produkcija: Teatar Kabare Tuzla, Matica Hrvatska i Studenska scena ADU.

Svakog narednog petka publiku očekuju  premijere predstava „Rod i Dom“ Safeta Sijarića u dramatizaciji Hasana Džafića , „Gretica str. 89“, njemačkog autora Lutza Hubnera, „Bella Europa“, grupe autora, te  „Bračna igra“ (Edward Allbee). Cilj festivala je približiti pozorište publici, koja će imati priliku ocijenjivati predstave, a najbolja premijera bit će proglašena nakon zatvaranja festivala.
Cijene ulaznica su 7 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 062/061-517 ili na Facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.