14.11.2016. 21:37
0
Saznajte čija će se slika prodati večeras za više od 50 miliona dolara: Nije Picasso, nije Direr, već...
Slika norveškog ekspresioniste Edvarda Muncha ponuđena je na aukciji u Sotheby'su u New Yorku, gdje bi mogla biti prodata za više od 50 miliona dolara.

Munchova slika "Girls on the Bridge" ("Djevojčice na mostu") iz 1902. godine prodaje se večeras u ovom američkom gradu u okviru Sotheby's izložbe impresionističke i moderne umjetnosti.

Ta slika prodana je 1996. za 7,7 miliona dolara i ponovo 2008. godine za 30,8 miliona dolara, oba puta postigavši rekordnu cijenu za Munchove slike.

Čuvena Munchova slika "Krik" prodana je 2012. godine za 119,9 miliona dolara u Sotheby'su.   Ona je tada bila najskuplje umjetničko djelo prodano na aukciji, ali je poslije rekord obaran četiri puta. Slika Pabla Picassa "Women of Algiers (Version O)" ("Alžirske žene (verzija o)") sada drži rekord po vrijednosti na aukcijama pošto je prošle godine prodata za 179,4 miliona dolara.


(Avaz/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.