26.11.2016. 19:25
1
KUD "Saobraćajac" priredio koncert povodom Dana državnosti BiH
Tradicionalni koncert koji Kulturno umjetničko društvo (KUD) "Saobraćajac" organizira svake godine povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održan je večeras u Sarajevu.

Predsjednik KUD-a "Saobraćajac" Mirza Sulejmanović kazao je da je ovaj koncert za njih jedan od najvažnijih događaja jer ovo društvo njeguje državotvorne vrijednosti i sve ono što država BiH jeste.

- Posebno smo ponosni što smo uspjeli organizirati ovakav zahtjevan koncert - istakao je Sulejmanović.

Dodao je da je osim Dana državnosti BiH, povod organiziranja koncerta i 51. godišnjica osnivanja KUD-a "Saobraćajac", koje je formirano 1965. godine u okviru GRAS-a.

Program koncerta uključuje nastupe pet kulturnih društava, a u odnosu na prošlu godinu, ovogodišnji program je, kaže, još bolji i ambiciozniji.

Osim "Saobraćajca" koji je organizator i domaćin, nastupili su i KUD "Proleter" iz Sarajeva, zatim Gradski Folklorni ansambl "Bugojno" te KUD "Puračić" iz istoimenog mjesta kod Lukavca, a kako je naglasio, posebno su ponosni na dolazak KUD-a "Dalmacija" iz Splita.

Osim tradicionalnih igara koje su pripremile kulturno-umjetnička društva, ljubitelji dobre sevdah muzike uživali su u pjesama Latifa Močevića, Vanese Bronje, Berine Kadić i Nadine Imamović.


(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.