2.12.2016. 9:38
0
Koncert 'Boje Anadolije' 3. decembra u sarajevskom BKC-u
Ured za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovine i Turski kulturni centar "Yunus Emre" organizirat će 3. decembra u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu koncert turske muzike i narodnih igara pod nazivom "Boje Anadolije".

Posjetitelji koncerta imat će priliku pratiti nastup  umjetnika iz različitih institucija koje djeluju pod pokroviteljstvom Generalne direkcije za primjenjene umjetnosti Ministarstva kulture i turizma Republike Turske. 

Između ostalih, sarajevskoj publici predstavit će se članovi Udruženja za tursku muziku iz Istanbula, Udruženja za primjenu i istraživanje turske narodne muzike iz Istanbula, Hor klasične turske muzike iz Ankare, Hor klasične turske muzike iz Izmira, Hor turske muzike iz Edirnea, Hor turske muzike iz Sivasa, Hor turske narodne muzike iz Šanli Urfe i Udruženje tesavufske muzike iz Konje. 

U programu koncerta prisutni će moći uživati u izvedbama tradicionalnih turskih igara koje će izvoditi članovi Udruženja narodnih plesova.

Organizatori i učesnici koncerta najavljuju raznovrstan program tokom kojeg će publika imati priliku vidjeti i slušati narodne turske igre, tradicionalnu tursku narodnu muzike, kao i tesavufsku muziku.

Ulaz na koncert je besplatan, saopćili su organizatori.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.