19.12.2016. 9:33
0
Baletna predstava na ledu St. Petersburg državnog baleta se otkazuje iz logističko-tehničkih razloga
Baletna predstava na ledu St. Petersburg državnog baleta, koja je u Sarajevu trebala biti izvedena u alternativnom terminu u utorak, 20. decembra, pomjera se na period naredne turneje u novembru 2017. godine.
Iako je 20. decembar bio odobren od strane baletne trupe, ispostavilo se da se logistički ne može realizirati, a da pritom ne utiče na narednu turneju. Uprkos svim naporima organizatora i ansambla, koji su uloženi do posljednjeg trenutka, produkcijski timovi nisu bili u mogućnosti uskladiti logističke uslove za izvedbu.

Podsjećamo, gostovanje ansambla iz St. Petersburga bilo je prvobitno najavljeno za 12. decembar, ali je izvedba odgođena usljed nemogućnosti kreiranja ledene površine. Ansambl i organizatori su uložili sve napore kako bi se dogovorio novi termin, u želji da bh. publika ipak dobije priliku da uživa u jedinstvenom spektaklu, što na kraju nije bilo moguće realizovati.

Povodom novog pomjeranja predstave u Sarajevo će doputovati čelni ljudi agencija ART BG iz Sofije i PRAGMA iz Skopja, zaduženi za bukiranje ansambla te tehničko-logističku realizaciju predstave, kako bi se zajedno sa bh. organizatorom obratili bh. javnosti i pojasnili sve razloge otkazivanja.

Konferencija za novinare će biti održana u utorak, 20. decembra, a tačno vrijeme i mjesto će biti saopšteni naknadno.

Sarajevo Disk koristi ovu priliku da izrazi svoje duboko izvinjenje bh. građanima koji su pokazali veliko interesovanje za gostovanje St. Petersburg držanog baleta u Sarajevu, te ovom prilikom obavještava da će novac od kupljenih ulaznica biti vraćen.

Na konferenciji za novinare će biti objavljene sve informacije vezane za refundiranje novca za kupljene ulaznice.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.