28.1.2017. 14:45
0
U Mostaru četvrti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika
U povodu obilježavanja godišnjice smrti Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Mostar 1. i 2. veljače organizira četvrti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika.

Kroz niz programa na Festivalu sudjelovat će djeca pjesnici iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Na Festival je pristiglo preko 1000 radova, a stručni žiri je odabrao finaliste koji će doći u Mostar, navode iz Prosvjete.

U povodu održavanja Festivala, u ponedjeljak 30. siječnja, s početkom u 11 sati, u Ćorovića kući upriličit će se konferencija za novinare.

„Šantićev festival djece pjesnika jedan je od najvažnijih dječjih festivala ove vrste u regiji i važno mjesto susreta najmlađih talenata. Brojni finalisti prethodnih godina objavili su vlastite knjige, dok Festival služi kao poticaj da još veći broj mladih počne pisati poeziju. Šantićev festival djece pjesnika promovira Mostar i Bosnu i Hercegovinu te čuva uspomenu na najpoznatijeg mostarskog pjesnika - Aleksu Šantića“, navodi organizator.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.