8.2.2017. 21:20
0
Gosti prijema povodom nezavisnosti Indije uživali su u performansu "The Dance od Weaves - Silk in India"
Fena
Fena
Fena
Povodom 67. godišnjice nezavisnosti Republike Indije, u Sarajevu je večeras upriličen prijem kojem su prisustvovale mnoge zvanice, predstavnici ambasada, te ugledne ličnosti iz političkog, kulturnog i društvenog života BiH.

Obraćajući se prisutnima na prigodnom prijemu, ambasador Republike Indije u BiH, sa sjedištem u Budimpešti, Rahul Chhabra naglasio je da je 67. godina od sticanja nezavisnosti Indija doživjela ekspanziju, zabilježen je snažan ekonomski, tehnološki i politički razvoj.

S obzirom da je ovo ujedno 21. godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa BiH i Indije, ambasador Chhabra je kazao da su odnosi BiH i Indije dobri, a da je diplomatska saradnja još tješnja.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić je uz praznične čestitke narodu Indije, kazao da su BiH i Indija prijateljske zemlje i da je saradnja na zadovoljavajućem nivou.

Gosti prijema uživali su u performansu indijskog plesa "The Dance od Weaves - Silk in India" .

(Fena)

BiHIndija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.