13.2.2017. 8:18
0
Otvorenje Dana kulture Irana u Vijećnici, na početku koncert tradicionalne iranske muzike
Koncertom tradicionalne iranske muzike i izložbom iranskih umjetnika danas će u sarajevskoj Vijećnici biti svečano otvoreni Dani kulture Irana 2017.

Osam iranskih umjetnika iz provincije Isfahan, predstavit će svoje radove kroz izložbu, okrugle stolove, radionice i koncert.

Do 17. februara u auli Vijećnice moći će se pogledati izložba koju će činiti kaligrafski radovi, iranske minijature – jednu od najpoznatijih formi iranskog slikarstva, te drvorezi (mo'raq) i rukotvorine (rezbarije, emajlirano posuđe, grnčarije, ukrasni predmeti rađeni u kombinaciji slonovače, drveta i devine kosti).

Bit će upriličena i jedinstvena izložba fotografija Isfahana, jednog od najljepših gradova Irana.

Dane kulture Irana, koji se održavaju s sklopu razmjene kultura dviju zemalja, IR Iran i Bosne i Hercegovine, zajedno realizuju Iranski kulturni centar, Grad Sarajevo, Likovna i Muzička akademija, Federalno ministarstvo kulture i sporta, te Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti pomenutog ministarstva.

Tu izuzetnu izložbu umjetnika iz prijateljskog Irana bili su u prilici vidjeti i građani i gosti Mostara do 10. februara, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajevo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.