4.4.2017. 14:31
0
Predstava „Tamo-vamo“ u četvrtak na sceni Pozorišta mladih Sarajevo
Predstava „Tamo-vamo“, po tekstu Ödön von Horvátha, a u režiji Marka Manojlovića biće odigrana u četvrtak 6.4., u 20 sati, na sceni Pozorišta mladih.
U predstavi igraju Aleksandar Seksan, Sanin Milavić, Mirza Dervišić, Edhem Husić, Elma Juković, Anita Kajasa Memović, Damir Kustura, Kemal Čebo, Edin Avdagić, Ajla Cabrera, Suada Ahmetašević i Mirza Tanović.

„Tamo-vamo“ je predstava o komičnim pograničnim organima, pijanim žandarima, bizarnim predsjednicima neimenovanih država i hladnokrvnim dilerima i švercerima na jednom malom pograničnom mostu. To je priča o svijetu u koji je ulovljen glavni junak, Ferdinand Havliček, protjeran iz jedne, ali onemogućen da uđe u drugu državu.

Publika će imati priliku vidjeti savršenu sliku i priliku nas danas i ovdje, isto tako ulovljenih u "lakrdiju" od tri nefunkcionalna predsjednika, dva entiteta, deset kantona, četrnaest vlada, tri policije, sto osamdeset tri ministarstva, osamdeset pet političkih partija, tri obrazovna sistema, tri akademije nauke... I uvijek smo u nekoj blokadi, političkoj, društvenoj, ekonomskoj. Na mostu, u ničoj zemlji, ni tamo, ni 'vamo. 

Završni pregovori oko ulaska BiH u EU, zbivaju se u kafani, baš kao što predsjednici X i Y sudbonosna pitanja dvaju zemalja dogovaraju na jednom zabačenom mostu, ni tamo, ni 'vamo. Da ne govorimo o svakodnevnoj lakrdiji da se kod nas, danas i ovdje ljudi još uvijek dijele na "one tamo", i "ove 'vamo"... 

Karte za predstavu se mogu rezervirati na brojeve telefona 033 202 303 i 033 442 572 svakim radnim danom od 10 – 14 sati, kao i putem facebook stranice Pozorišta mladih Sarajevo.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.