20.4.2017. 10:30
0
Izložba 'Ljudsko lice sarajevske Hagade i univerzalna poruka njene priče'
Otvaranje putujuće izložbe "Ljudsko lice sarajevske Hagade i univerzalna poruka njene priče" upriličit će se u petak, 21. travnja, u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, s početkom u 12 sati.

Izložba govori o sarajevskoj Hagadi, židovskom iluminiranom kodeksu nastalom u XIV. stoljeću.

 Izložba u Mostaru će predstaviti sedam panoa, koje su izradili učenici Međunarodnog nastavnog programa Gimnazije u Banjoj Luci. Panoi predstavljaju priču o Hagadi, o povijesti židovske zajednice u BiH, značaju Hagade, kao i njezinom nastanku.

 Do sada je izložba predstavljena u Banjoj Luci, Bihaću, Prijedoru, Brčkom i Sarajevu, a nakon Mostara putuje u Trebinje i Višegrad.

Izložba u Mostaru bit će otvorena do 5. svibnja.

 (FENA/Merima Druškić) 

Izlozba
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.