20.4.2017. 20:13
0
Antimo Cesaro: Sarajevo je sjajan grad, baš onako kako sam ga zamišljao
Zamjenik ministra kulture Italije Antimo Cesaro posjetio je danas Kolekciju savremene umjetnosti Ars Aevi, a nakon toga je u pratnji zamjenika gradonačelnika Sarajeva Milana Trivića posjetio i gradsku Vijećnicu.

- Sarajevo je sjajan grad, baš onako kako sam ga zamišljao. Posjetio sam Kolekciju Ars Aevi sa kojom je godinama sarađivala sva administracija, svih nivoa vlasti u Italiji - prve su impresije Antima Cesara koje je stekao tokom trodnevne posjete Sarajevu.

Kolekciju Ars Aevi smatra jedinstvenom u svijetu "ne zbog vrijednosti umjetničkih djela nego zbog motiva kojim su bili vođeni ljudi koji su je stvarali".

Izrazio je zadovoljstvo što je u razgovoru sa zamjenikom gradonačelnika Sarajeva Milanom Trivićem saznao da je teren za izgradnju budućeg muzeja Ars Aevi već odavno definiran te da postoji volja da se pokrenu konkretnije stvari.

Dogovoreno je da će Gradske vlasti Sarajeva nastupiti s prijedlogom kojim će Italija biti animirana, "a mi ćemo svesrdno to prihvatiti kako bismo svi zajedno nastupili prema Evropskoj uniji i pokušati da iznađemo sredstva za Kolekciju Ars Aevi", dodao je.

- Primjećujem da postoji velika ozbiljnost i namjera, a osjetio sam i strast javnosti koja će pratiti zalaganje Gradskih vlasti i to je za mene u ovom trenutku više nego dovoljno, a onda neće izostati ni konkretni zaključci i radnje u predstojećim mjesecima - zaključio je zamjenik ministra kulture Italije Antimo Cesaro u izjavi za Fenu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.