3.5.2017. 14:55
0
Jozi Naletiliću iz Širokog Brijega nagrada na najljepše pismo u 2017. u BiH
Stručni žiri proglasio je pismo Joze Naletilića, učenika Druge osnovne škole iz Širokog Brijega, za najljepše pismo u 2017. u Bosni i Hercegovini na takmičenju u pisanju pisama za mlade ljude, koje zajednički organiziraju JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o. Mostar.

Drugo mjesto osvojila je Adna Međić, učenica Prve osnovne škole iz Maglaja, dok je treće mjesto pripalo Luciji Kordić, učenici OŠ Fra Didak Buntić iz Čitluka.

Pobjedničko pismo predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 46. međunarodnom takmičenju u pisanju pisama za mlade ljude, koje će biti održano u organizaciji Svjetskog poštanskog saveza.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je: "Zamisli da si savjetnik generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija. S kojim svjetskim problemom bi mu pomogao da se suoči i kako bi mu savjetovao riješiti ga?".

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM), tablet računarima i prigodnim poklonima BH Pošte i HP Mostar.

Njihovim nastavnicima maternjeg jezika (Stanka Zovko, Edina Ibraković i Silvana Prusina) pripast će nagrade od po 100 KM i pokloni BH Pošte i HP Mostar, saopćeno je iz JP BH Pošta.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.