12.5.2017. 13:16
0
Općina Centar Sarajevo: Uručene knjige za biblioteku u Stocu
Delegacija Općine Centar posjetila je Stolac i uručila donaciju knjiga koje su građani te sarajevske općine prikupili za potrebe biblioteke u Stocu.

Nakon što je Udruženje građana “Iskra” iz Stoca uputilo pismeni zahtjev za donaciju knjiga za potrebe realizacije projekta “Biblioteka mjesto susreta”, Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar pokrenula je akciju prikupljanja knjiga u svih 15 mjesnih zajednica Centra.

Građani su se, kao i dosad, u velikom broju odazvali na tu akciju i prikupljeno je više od 3.000 naslova. Akciji prikupljanja knjiga su se odazvali i učenici Osnovne škole  “Silvije Strahimir Kranjčević” koji su također donirali značajan broj naslova. Pored toga, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić odobrio je izdvajanje 105 naslova iz općinske biblioteke.

- Nadam se da će im prikupljene knjige dobro poslužiti za realizaciju njihovog projekta kojim žele napraviti mjesto okupljanja poput biblioteke gdje bi se družili i međusobno pomagali mlađe i starije generacije. Svjesni smo koliko je teška situacija u manje razvijenim općinama poput Stoca, stoga će predstavnici Općine Centar kroz sve projekte koji imaju za cilj razvoj Bosne i Hercegovine u kulturnom, ekonomskom i drugom pogledu uvijek rado pomagati manje razvijene općine, naravno u skladu sa svojim mogućnostima - izjavio je dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić, saopćeno je iz te općine. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.