16.5.2017. 16:54
0
U Bugojnu otvorena izložba Gazi Husrev-begove biblioteke
Izložba „Blago koje traje“ Gazi Husrev-begove biblioteke iz Sarajeva otvorena je u Kulturnom centru princeze Dževhere u Bugojnu, u okviru programa "507. Dana Ajvatovice".

Autori ove izložbe su direktor Gazi Husrev-begove biblioteke Osman Lavić i bibliotekarka Fonda orjentalistike Fatima Tinjak.

Izložba je organizirana povodom obilježavanja 480 godina djelovanja Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

Kustos muzejske zbirke u Gazi Husrev-begovoj biblioteci Meho Manjgo, kazao je kako ona „slikom i riječju predstavlja duhovno i kulturno bogatstvo, koje ova institucija stoljećima kontinuirano čuva“.

- Od brojnih naslova, za ovu priliku izdvojeni su oni najznačajniji. Između ostalog, posjetioci izložbe mogu vidjeti rukopis star više od 900 godina. Tu su, također, rukopisi Kur'ana iz 16. stoljeća i 1849., te drugi važni rukopisi - naglasio je.

Izložba „Blago koje traje“ bit će otvorena do 19. maja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.