22.6.2017. 17:28
0
Manifestacija 'Vogošćanski dani 2017' od 23. juna do 9. jula
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Vogošća, u petak će početi tradicionalna manifestacija "Vogošćanski dani 2017" - dani kulture, sporta i privrede, a trajat će do 9 jula.

Dio programa bit će prilagođen Ramazanskom bajramu, tako da će na otvorenoj sceni 27. juna u 19 sati biti održan Bajramski koncert.

Za period do 9. jula planirani su različiti programski sadržaji, namijenjeni svim generacijama. Za najmlađe Vogošćane bit će organizirane pozorišne predstave, crtani filmovi, manifestacije "Miss Barbie", "Familiy day" i radosni kutak dječije knjige.

Na otvorenoj sceni posjetioci će imati priliku pogledati sadržaje poput večeri sevdaha, smotre KUD-a KS i koncert Omladinskog hora Zenica. U foajeu i kino sali Kulturno-sportskog centra Vogošća bit će upriličene promocije knjiga, pozorišne predstave i filmovi.

Sportske manifestacije ove godine bit će održane u dvorani OŠ "Porodice ef. Ramić" u Semizovcu i na drugim sportskim terenima. Na Trgu branilaca Vogošće za ponedjeljak, 3. jula najavljena je "Noć boksa" kojom će BK Vogošća obilježiti 70 godina rada i postojanja, saopćeno je iz Kabineta načelnika Vogošće.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.