25.6.2017. 10:36
0
Koncert 'Bajram dođe, mirišu avlije' večeras u Sarajevu
Kako bi postačima povećali radost Bajrama Medžlis Islamske zajednice Sarajevo organizirat će danas, prvoga dana najradnosnijeg muslimanskog praznika, u Domu mladih Centra Skenderija tradicionalni koncert pod nazivom "Bajram dođe, mirišu avlije".

Ugođaj slušanja učenja Kur'ana, izvođenja ilahija i kasida te bosanskih sevdalinki posjetiocima će pružiti 130 učesnika u programu koji će od 20.00 do 21.45 sati izvesti više od 20 numera.

Glavni imam Medžlisa IZ-a Sarajevo Ferid ef. Dautović kazao je na nedavnoj konferenciji za medije da je Bajram trenutak radovanja nakon mjesec dana posta, te će bajramski koncert biti svojevrsna završnica aktivnosti u ramazanu.

- Zbog nekih pojava koje nisu ni islamske niti tradicionalne, odlučili smo da za našu omladinu organizujemo koncert. Time želimo ukazati na to da treba da bajramujemo na pristojan način - kazao je Dautović.

Koncert će nositi 'male snage' horovi Mektepski bulbuli, hor MIZ Sarajevo, Šapat srca Preporod iz Ilijaša i hor džemata Podlugovi, koji će biti ugodna pratnja solistima kao što su Zejd Šoto, Latif Močević, Šerif Delić, Miralem Babajić, Mensura Bajraktarević i drugi.

Koncert je namijenjen mladima, a kako su rukovodioci projekta Miralem Babajić i Nurko Čaušević istakli, simbol stiliziranog leptirića ukrašenog imenom Allahovog poslanika i Allahovim imenom dokaz je da su mladi ljudi ciljna grupa, te ih treba i na ovaj način oplemeniti, pružiti im bajramsku radost.

- Naš grad, naše mahale, avlije, treba da zamiršu bajramskom ljubavi, tolerancijom, solidarnošću, pažnjom i da mladi kao snaga društva treba tome da daju orgoman doprinos - kazao je Babajić.

Ulaznice za koncert su 5 i 10 KM.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.