4.7.2017. 20:26
0
Otvorena godišnja izložba arhitekture u BiH
U organizaciji Asocijacije arhitekata Bosne i Hercegovine u utorak navečer u Mostaru je otvorena izložba "Collegium artisticum 2017. - Arhitektura".

Na izložbi, koja je postavljena u Galeriji kraljice Katarine Kosača, predstavljena su 32 najbolja ostvarenja domaćih arhitekata koja su obilježila ovu godinu.

Po riječima predsjednika Asocijacije arhitekata Bosne i Hercegovine Vedada Islambegovića, riječ je o najvažnijoj godišnjoj izložbi arhitekture u BiH koju to udruženje organizira svake godine.

Radi se o posebnoj izložbi, kazao je Islambegović, s obzirom da su ove godine po prvi put bila i dva međunarodna člana žirija.

Na izložbu je bilo prijavljeno ukupno 75 radova, od kojih su 32 rada, koja su večeras izložena, prošla selekciju.

Među izloženim radovima, mogu se vidjeti razna arhitektonska rješenja, od rekonstrukcije sakralnih objekata i spomeničkih kompleksa do idejnih rješenja modernih zgrada, hotela, vila i porodičnih kuća te zanimljivih interijera.

Otvaranju izložbe prethodio je skup arhitekata na kojem su prezentirani planovi Asocijacije arhitekata u BiH.

Izložba će ostati otvorena do 12. jula, a ulaz na izložbu je slobodan.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.