29.7.2017. 20:57
0
Sarajevo: Na međunarodnim književnim susretima uručena priznanja 'KNS pero'
Uručenjem tradicionalnih priznanja "KNS pero", večeras je u Sarajevu završena manifestacija "8. KNS međunarodni književni susreti - 2017".

Ovogodišnji dobitnici su Ishak Kuljančić (BiH) u kategoriji "Mladi pisci BiH" - za prvu neobjavljenu knjigu ("Jedan dan jedna misao", zbirka poezije), Fikret Cacan (Hrvatska) u kategoriji "Bh. književna dijaspora" te Latinka Zlatna (Bugarska) u kategoriji "Međunarodna kulturna saradnja". Za kreativni doprinos manifestaciji dodijeljeno je deset pohvala.

Manifestaciju je organiziralo Udruženje za kulturu Nova svjetlost (KNS), a u tri dana programa bilo je dvadesetak sadržaja u kojima su sudjelovali kulturni stvaraoci iz BiH, regije i dijaspore.

U deset godina kontinuiranog djelovanja, na manifestaciji "KNS Međunarodni književni susreti" predstavljeno je više od 700 pisaca različitog izražaja i starosne dobi iz više od 20 država Evrope i svijeta, uz objavljivanje osam zbirki radova učesnika manifestacije, kao i na desetke knjiga i publikacija iz raznih programskih sadržaja.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Novo Sarajevo, a ciljevi su afirmacija pisane riječi, saradnja pisaca regije, prezentacija književnog stvaralaštva bh. dijaspore, podrška mladim bh. piscima, prezentacija stvaralaštva neafirmiranih autora, aktuelizacija bitnih tema iz književnosti, umjetnosti i kulture u duhu vremena.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.