12.9.2017. 21:15
0
Knjiga o opernoj divi Gertrudi Munitić predstavljena u Sarajevu
Knjiga „Primadona“, monografija o opernoj divi Gertrudi Munitić, predstavljena je večeras u Sarajevu u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Autor i urednik Jasmin Bašić, jedan od promotora, ističe da ovo izdanje sadrži faktografije i druge elemente monografije, ali i da je on, koristeći radost prijateljstva s umjetnicom Munitić, shvatio da knjiga „donekle mora biti i roman“ o njenom životu.

Književnik Mile Stojić, također promotor, naglasio je neodvojivu povezanost karijere i životnog puta Gertrude Munitić sa Sarajevom, gdje je ona svojevremeno, na vrhuncu umjetnučke karijere, prihvatila angažman u Narodnom pozorištu.

- Bila je vladarica scene, čudesne ljepote, glasa i talenta, jedna od najprepoznatljivijih opernih zvijezda bivše Jugoslavije - rekao je Stojić, ujedno recenzent Bašićeve knjige.

Na promociji se zvanicama obratila i umjetnica rekavši da je entuzijazam Jasmina Bašića i njegova ljubav prema profesiji, njenim interpretacijama i ulogama, dovela do ovog izdanja.

Gertruda Munitić, rođena u Omišu, također je naglasila njenu vezanost sa Sarajevom gdje je u ratnim godinama shvatila, kaže, da su ljubav i dobrota ono što nas sve spaja.

„Obični“, iskreni osmijeh, otapa srca, poručila je ova umjetnica.

Promociju je moderirala Šejla Šehabović.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.