14.9.2017. 13:27
0
Otvaranje biblioteke u Stocu i nosiće ime Mak Dizdar
U Stocu 2017. godina će se pamtiti po ponovnom razvoju pozitivnih priča i kulture, kao i povezivanja mladih. Udruženje građana Iskra iz grada na Bregavi, nosi ime nekadašnjeg fudbalskog grada iz ovog mirnog grada.

Svojim radom i realizacijom aktivnosti ovo Udruženje koje postoji tek nekoliko godina, omogućilo je otvaranje prve biblioteke ili knjižnice u Stocu, nakon rata, koja će omogućiti mjesto susreta svih ljudi željnih znanja, razmjene iskustava, ali i druženja. Namjera Stočana koji su okupljeni u ovom Udruženju jeste da svojim doprinosom urbaniziraju Stolac i da vrati nekadašnji sjaj kao bosanskohercegovački centar kulture i umjetnosti, stoji u saopćenju UG Iskra.
 
Zavoljeti Stolac je vrlo lako, turisti svakim danom sve više dolaze u ovu oazu opuštenosti, u kojem vrijeme kao da stoji i odiše mirom. Ali, da bi ugođaj u Stocu bio upotpunjen, potrebno je bilo omogućiti postojanje ovakvog mjesta kao što će biti biblioteka. Uz saglasnost porodice Mehmedalije Maka Dizdara, rukovodstvo UG Iskra je odlučilo nazvati biblioteku upravo po imenu jednog od najznačajnijih pjesna Bosne i Hercegovine, ali i simbola grada Stoca.
 
Svečano otvorenje biblioteke je 15. septembar u 11:00 sati, te ovim putem pozivamo građane da nam se pridruže.
 
Za početak će biblioteka biti smještena u iznajmljenom prostoru. Važno je napomenuti da su najveći donator knjiga do sada bili Općina Centar Sarajevo, Slobodna Bosna, Zemaljski muzej, Biblioteka Sarajeva, kao i mnogi građani.
 
Ako želite i vi doprinijeti Stočanima u radu biblioteke, to možete donacijom knjigama ili na neki drugi način, a možete nas pronaći i na Facebooku.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.