2.10.2017. 14:30
0
U BNP-u Zenice počinje 'Dječija BNP nedjelja sa lutkama'
U okviru obilježavanja ovogodišnje manifestacije "Dječija nedjelja", Bosansko narodno pozorište Zenica pripremilo je program "Dječija BNP nedjelja sa lutkama" namijenjen najmlađim posjetiteljima pozorišta, koji će se u koordinaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene realizirati od 4. do 8. oktobra u Zenici, Novom Travniku i Sarajevu.

Zahvaljujući saradnji s prijateljskim teatrima iz regiona ova jedinstvena manifestacija imat će međunarodni karakter, a zahvaljujući ugovorenim gostovanjima, njene sadržaje će imati priliku gledati i najmlađa publika u Sarajevu i Novom Travniku. Tako će u okviru  ove nedjelje s lutkama biti upriličena pedeseta izvedba predstave 'Put do čarolije' u Centru za kulturu Sarajevo i u Domu kulture Novi Travnik - kazao je direktor BNP Hazim Begagić.

Zadovoljstvo povodom pedesetog izvođenja predstave "Put do čarolije“ nije sakrila glumica Anđela Ilić, koja je istakla da je izuzetno sretna da se mogu pohvaliti brojem izvođenja predstave što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Ova predstava će u petak s 51. izvođenjem biti igrana  na sceni Doma kulture u Novom Travniku.

U okviru "Dječije BNP nedjelje sa lutkama" bit će izvedena i predstave "Olovni vojnik i balerina“ u režiji Darka Kovačovskog, a u produkciji Pozorišta lutaka Niš, koja na zanimljiv način koristi marionete na dugim koncima, što je danas u teatru rijetka tehnika.

Za subotu je planirana predstava Dječijeg pozorišta iz Subotice "Ivica i Marica“, u režiji Todora Valova, a dan kasnije biti će odigrana predstava "Prodani smijeh“ na Maloj sceni BNP-a, a u okviru programa 'Mali MESS'.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.