5.10.2017. 13:30
0
Britanski pisac Kazuo Ishiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost
Britanski književnik Kazuo Ishiguro dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade na književnost, javio je BBC. Odbor za dodjelu najpoznatije svjetske nagrade je danas saopćio odluku.

- Ishiguro je pisac koji u svojim romanima s velikom emocionalnom snagom, otkriva ambis ispod naše iluzije o uvezanosti sa svijetom – navedno je u obrazloženju.

Kazuo Ishiguro, rođen 1954., britanski je pisac porijeklom iz Japana. Rođen je u Nagasakiju, a porodica mu se preselila u Englesku 1960. Dosad je napisao osam proznih knjiga. Ishigurov najpoznatiji naslov, roman Na kraju dana, osvojio je Bookerovu nagradu godine 1989. godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.