12.10.2017. 14:00
0
Narodno pozorište Srpske u Mostaru izvelo predstavu 'Sinovi umiru prvi'
U okviru kulturne manifestacije "Šantićeve večeri poezije", Narodno pozorište Republike Srpske izvelo je u srijedu navečer u Mostaru predstavu "Sinovi umiru prvi".

Prije početka predstave direktor Narodnog pozorišta Srpske Nenad Novaković održao je besjedu o Aleksi Šantiću kao dramskom piscu.

Novaković je kazao kako je Šantić manje poznat kao dramski pisac, ali da su poznati njegovi tekstovi "Hasanaginica", "Anđelija", "Nemanja", "Pod maglom".

"Šantić je, međutim, bio mnogo uspješniji kao pjesnik", rekao je Novaković.

U okviru manifestacije večeras je na programu solistički koncert Jovana Kolundžije, koji će se održati u Muzičkom centru "Pavarotti" u 19 sati, priopćilo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Mostar.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.