14.10.2017. 15:24
0
Danas u Sarajevu klanjana dženaza-namaz istaknutom bh. književniku Isnamu Taljiću
Danas je na Gradskom groblju "Vlakovo" klanjana dženaza-namaz istaknutom i poznatom bh. književniku, Isnamu Taljiću, koji je prije par dana preminuo u 63. godini života.

Piše: Haris Ahbabović

Isnam Taljić je rođen je 1954. godine u Vlasenici, gdje je živio do agresije na BiH 1992. godine. Dugo se bavio novinarstvom. Svojevremeno je bio novinar i urednik u listu "Ljiljan". 

Objavio je veliki broj djela među kojima su najpoznatija: "Roman o Srebrenici", "Tajna knjiga Endelusa", "Opet ćemo se sresti ispod crvene jabuke – Roman o sultanu Fatihu, Bošnjacima i Bosni" i brojna druga djela. 

Brojna njegova djela su prevedena na nekoliko svjetskih jezika. Član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine od 1985. godine. Zastupljen u više izbora i antologija bh. književnosti na bosanskom jeziku, u izborima i antologijama na hrvatskom, češkom i švedskom jeziku te u antologiji svjetske pripovijetke „Kuala Lumpur International Literary Festival“, 2004. godine, štampanoj na engleskom jeziku. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.