31.10.2017. 12:33
0
Haris Burina s monodramom 'Tako je govorio Lepi' gostuje u Mostaru
U Narodnom pozorištu Mostar mjesec studeni počinje gostovanjem poznatog bosanskohercegovačkog glumca Harisa Burine te novim programom ciklusa "Književni most".

Haris Burina na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 3. studenoga, u 20 sati, izvest će svoju monodramu "Tako je govorio Lepi". Riječ je o Burininom autorskom djelu, koje je do sada s ogromnim uspjehom i u punim salama izveo u Tuzli, Sarajevu i Zenici.

"Već dva puta sam igrao svoju monodramu 'Ćorkan' pred prepunom salom u Mostaru, gdje su bile najveće ovacije i najljepše druženje s publikom nakon predstave. Na festivalu komedije 'Mostarska liska' osvojio sam Lisku i za najboljeg glumca večeri i za najboljeg glumca Festivala, i to me, pored moje privatne ljubavi prema Mostaru, obavezuje, tako da svaki moj dolazak u Mostar stvara veliku tremu, odgovornost i radost", izjavio je Burina u povodu gostovanja.

U ponedjeljak, 6. studenoga, u 19 sati, u "Studiju 64" Narodnog pozorišta Mostar započinje program "Književni most", u okviru kojeg će gostovati nagrađivani pjesnik Almin Kaplan.

U živom dijalogu s autorom bit će riječi o njegovoj najnovijoj knjizi poezije "Bukara" koja se po prvi put predstavlja u javnosti, zatim o "Mostarskoj zbirci", o prvom romanu koji tek izlazi iz tiska, o pisanju, poeziji, društvu, vremenu, najavili su iz Narodnog pozorišta Mostar.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.