4.11.2017. 21:50
1
Promocija 'Zlatne knjige' autora Akifa Agića upriličena u Jablanici
Promocija 'Zlatne knjige', 'Reload - priče iz života' autora Akifa Agića upriličena je u petak navečer u kino sali Omladinskog kluba 'Pod istim Suncem' u Jablanici.

Akif Agić, autor knjige kazao je u izjavi za Fenu kako ta knjiga u današnje vrijeme predstavlja jedan 'fenomen' jer je za veoma kratko vrijeme rasprodat tiraž od 2 000 komada.

"Knjiga je izašla u mjesecu maju i za nekoliko mjeseci je rasprodat tiraž, a pored toga pozitivno me iznenadilo što se veoma brzo čita i dijeli 'iz ruke u ruku', a to je jedno veliko bogatstvo", kazao je Agić.

Na pitanje o nazivu 'Zlatna knjiga', Agić je kazao kako se tako zove jer je u njoj pisao o 'zlatnim ljudima' koje je kako kaže, susretao kroz svoj život. "To je ta jedna posebna dimenzija, koja daje šarm, ljepotu o tim zlatnim ljudima i o našoj domovini Bosni i Hercegovini, koja je izuzetno lijepa i draga, pored svih onih nedaća koje imamo. Naša domovina ima jednu svoju posebnu ljepotu, svoj miris, svoju snagu i povrh svega svoje postojanje. Kada sam pisao knjigu, puno sam težio tomu da ona bude pristupačna svim generacijama i uzrastima, odnosno da je zavole kako mladi ljudi, tako i ljudi srednjih i starijih uzrasta. To je jedna posebna forma koju sam uspio postići, što znači da se knjiga može čitati više puta, i da svaki put doživite razne emocije iznova, suze, smijeh, radost i sve ono što čini onakav život kaka mi danas živimo", kazao je Agić.

Kada je riječ o tematici knjige Agić je istaknuo kako je ona presjek njegovog života, od rođenja do danas, te kako knjiga govori o ljubavi prema majci, sestri, prijateljima, raznim ljudima koje susreće u životu, kao i ljubav prema domovini Bosni i Hercegovini.

"Knjiga nosi naziv 'Reload', što znači ponovno učitanje, a svi mi svaki dan doživljavamo taj 'Reload'. To je kao kad zaspiš i budeš u jednom svijetu, a onda probudiš i dolaziš u ovaj stvarni svijet. Tako da i svi oni naši najdraži koji su otišli na onaj svijet, oni su zapravo 'negdje otišli'. To nije neki prostor koji ne postoji, već prostor u koji ćemo mi svi otići. 'Reload' je dakle jedno ponovno učitanje, nosi jednu poruku i pouku koja živi i čini BiH onakvom kakva jeste a to je draga domovina sa izuzetno lijepim, pametnim i plemenitim ljudima", istaknuo je Agić.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.