22.11.2017. 10:58
0
Preminuo legendarni operski pjevač, Dmitrij Hvorostovski, koji se dvije godine borio sa tumorom na mozgu
Legendarni ruski operski pjevač, Dmitrij Hvorostovski, koji se borio sa tumorom na mozgu više od dvije godine, preminuo je u 55. godini života, riječi su njegove porodice na društvenim mrežama, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

"U ime porodice Hvorostovski, teškog srca objavljujemo odlazak Dmitrija Hvorostovskog - voljenog operskog baritona, muža, oca, sina i prijatelja - u 55. godini života", navodi se u saopćenju.

Hvorostovskom je dijagnostikovan tumor na mozgu 2015. godine.
 
"Poslije dvije i po godine borbe sa rakom mozga, umro je mirno jutros, 22. novembra, okružen porodicom blizu njegove kuće u Londonu. Neka toplina njegovog glasa i njegovog duha uvijek bude sa nama", dodaje se u saopćenju.
 
Rođen u sibirskom gradu Krasnojarsku 1962. godine, Hvorostovski je postao popularan poslije osvajanja prvog mjesta na svjetskom takmičenju pjevača koje je BBC organizovao 1989. godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.