15.1.2018. 22:10
0
U Galeriji Općine Novi Grad izložba Mehdije Suljevića 'Govor ptica'
Galerija Općine Novi Grad Sarajevo u utorak, 16. januara, ugostit će izložbu umjetničkih djela Mehdije Suljevića nazvanu "Govor ptica", a posjetiteljima će biti predstavljena djela kroz skulpture, reljefe i crteže.

Mehdija Suljević rođen je 1957. godine u Prijepolju. Od 1976. godine studirao je Nastavnički fakultet - likovni smjer u Nikšiću. Tokom tri i pol decenije likovnog stvaralaštva imao je više od 200 samostalnih i kolektivnih izložbi, od kojih je više od trideset bilo u inostranstvu.

Učestvovao je na dvadesetak kolonija. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 1984. godine. Dobitnik je velikog broja nagrada u umjetničkom i pedagoškom radu. Ilustrator je nekoliko knjiga poezije. Živi i radi u Sarajevu.

Njegova djela posjetitelji će u Galeriji Općine Novi Grad imati priliku pogledati do 1. februara radnim danima od 10 do 17 sati, najavljeno je iz Pres službe Općine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.