4.3.2018. 9:35
0
"Sarajevska zima u prvom dijelu realizovala 97 programa. Tu su bili gosti iz 31 zemlje svijeta"
Festival Sarajevska zima u prvom mjesecu održavanja kako je za Fenu rekao direktor Festivala Ibrahim Spahić realizovala je 97 filmskih, književnih, pozorišnih, muzičkih, likovnih i programa za mlade.

-Festival je organizovao radionice u različitim oblastima stvaralaštva sa svim generacijama. Sarajevska zima je priredila specijalne kulturne programe obilježavanja olimpijskih zimskih igara na Trgu Narodnog pozorišta Sarajevo, Jahorini i Trebeviću. Festivalski počasni gost Republika Bugarska i gosti iz Japana, Indije, Južne Koreje i Kine su sa umjetnicima iz BIH otvorili Festival performansom Drugo lice svijeta i taj projekt okupio je stotine mladih umjetnika Sarajeva i gostiju.

Spahić ističe da je Sarajevska zima imala  u prvom djelu goste iz 31 zemlje kroz programe koji su održani u svim gradskim općinama  na različitim gradskim lokacijama. Festival je također obilježio i  25 .godišnjicu pokroviteljstva UNESCO-a i Vijeća Evrope, te  2018. kao godinu baštine i budućnosti EU.

Sarajevska zima otvorena je 7.februara a završava se 21.marta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.