1.5.2018. 10:55
0
Izložba 'Boje čežnje' Alme Telibečirević
Samostalna izložba bh. slikarice Alme Telibečirević "Boje čežnje" otvorena je u Scottsdaleu (Arizona) u prostorima firme "Engel & Volkers".

Predstavljeno je 20 slika. Na izložbi su predstavljani minijaturni radovi kao i veliki formati.

Alma Telibečirević je na otvaranju rekla da svoju unutarnju čežnju za kreativnim idejama pokušava komunicirati kroz umjetnost, spajajući boje, linije i pokrete u jedno kako bi insipirisala smisao i emocije vrijedne istraživanja. 

- Moji radovi istražuju vrijednost ljubavi, sreće, melankolije, životnih iskustava, tuge i kulturnog naslijeđa koji su dio svega onoga što nas čini jedinstvenim bićima. Volim kreirati umjetnost koja provocira emocije i prepouna je paradoksa: spajanje u jedno melankolije i sreće, ljubavi i usamljenosti, ukrasnog i sadržajnog, ekstaze i tuge, nade i beznađa. Cilj mi je inspirisati one koje promatraju i osjećaju moje radove da se pažljivije osvrnu na svjetove koji se nalaze unutar njih samih, da pokušaju pronaći ljepotu na neuobičajenim mjestima - rekla je Telibečirević.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.