25.6.2018. 15:56
0
Predstavi SARTR-a tri nagrade na festivalu Gola mesečina u Skoplju
Predstava Sarajevskog ratnog teatra „Jedvanosimsoboakalomistobo“ nakon nagrada stručnog i žirija publike na Festivalu Komedije Mostarska Liska i Festivalu bh. Drame Zenica trijumfovala je i na Međunarodnom festivalu komedije u Skoplju.

Dodjelom nagrada sinoć je završen V Internacionalni festival komedije „Gola mesečina“ koji je od 18. do 24. juna održan u Skoplju, Makedonija. Žiri u sastavu Ivan Leo Lemo, predsjednik, Magdalena Rizova Černih i Ljupščo Petruševski jednoglasno su donijeli odluku da nagrada Gran Pri za najbolju predstavu bude  dodjeljena Sarajevskom ratnom teatru za predstavu „Jedvanosimsoboakalomistobo“.

Nagrada za najbolju režiju dodjeljena je Alešu Kurtu za istoimenu predstavu.Nagrada za najboljeg mladog glumca dodjeljena je Davoru Sabi za uloge u predstavi „Jedvanosimsoboakalomistobo“, saopćeno je iz SARTR-a

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Anida Isanović k.g. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić. Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta „Kofer za sjećanja“ Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.