6.7.2018. 8:27
0
Otvorenje izložbe 'Velika alegorija o Srebrenici' Mersada Berbera
Izložba "Velika alegorija o Srebrenici Mersada Berbera" bit će otvorena danas u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo, u saradnji s Bošnjačkim institutom "Fond Adil Zulfikarpašić".

Bit će postavljena kao dio programa obilježavanja mjeseca sjećanja na genocid u Srebrenici, a sastoji se od pet originalnih kompozicija Mersada Berbera iz Zbirke umjetničkih djela Bošnjačkog instituta, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Radovi velikog formata izrađeni u kombinovanoj tehnici, dio su Berberovog nezaboravnog ciklusa "Velika alegorija o Srebrenici".

Izložbu prati informativni pano o Mersadu Berberu i spomenutom ciklusu, te afiša namijenjena posjetiocima.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.