3.11.2018. 22:30
0
Međunarodna likovna kolonija u Tomislavgradu okupila 18 slikara i kipara
U organizaciji Kulturno-informativnog centra (KIC) Tomislavgrad, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega u subotu je kod šumarske kuće u Grlima pored Tomislavgrada počela VI. međunarodna likovna kolonija.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica KIC-a Danijela Papić, na spomenutoj koloniji sudjeluje 18 akademskih slikara i kipara s područja BiH i Hrvatske, kao i profesori i njihovi studenti s Akademije likovnih umjetnosti sa Širokog Brijega.

 - U izuzetno lijepom ambijentu u prirodi i prekrasnoj atmosferi umjetnici su već počeli izražavati svoju kreativnost, a motivi njihovih dijela su uglavnom priroda koja ih okružuje na način na koji je oni doživljavaju - kazala je Papić.

Kao i ranijih godina, posebnost ove kolonije je sudjelovanje akademskih umjetnika s prostora Tomislavgrada koji žive i rade u BiH i inozemstvu.

- Svi napravljeni radovi s današnje kolonije ubuduće će predstavljati stalni postav naše galerije koja se inače nalazi u sklopu KIC-a - istaknula je Papić.

Inače, pokrovitelji ove kulturne manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije, te općina Tomislavgrad.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.